Genel Duyurular
Skip Navigation LinksANA SAYFA DUYURULAR Genel Duyurular
30.06.2020 “Antikor Temelli COVID-19 Tarama Testi” Başvuru Formu

Adana Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, Sanayi işletmelerinde faaliyet gösteren çalışanlara yönelik yapılması planlanan “Antikor Temelli COVID-19 Tarama Testi” ÖN TALEP başvuruları Odamız tarafından alınmaya devam etmektedir.

Bu bağlamda yaptırılması öngörülen Antikor testi ile kişilerin vücutlarında COVİD-19 virüsüne yönelik antikor bulunup bulunmadığı tespiti yapılacaktır. Antikorun pozitif çıkması, kişinin o an için hasta olduğu anlamına gelmemektedir.

Covid 19 testinin pozitif çıkması; kişinin geçmiş dönemlerde virüse maruz kaldığı ve belki de farkında olmadan hastalığı geçirdiği veya halihazırda bünyesinde COVİD 19 virüsünü taşıdığı anlamına gelmektedir.

Kişinin halihazırda Covid 19 virüsüne maruz kalıp kalmadığının (hasta olup olmadığı) kesin tespiti için PCR testi yapılması gerekmektedir. Yapılan testler ertesinde Antikor testi sonuçları pozitif çıkan kişilere Sağlık Bakanlığı tarafından PCR testi yapılacak ve ona göre nihai sonuçlar alınıp, gerekli diğer sağlık prosedürleri işletilecektir.

Test ücretleri kişi başı 25 TL olacak, işletmeler tarafından karşılanacak ve Odamız tarafından firmalara bilahare bildirilecek banka hesabına yatırılması ertesinde gerekli organizasyon odamız tarafından yapılacaktır.

Yapılacak ön talep başvuruları sonrası testler başvuru sırasına göre gerçekleştirilecek, işletmelerde alınacak kan örnekleri için randevu saati ile ücretin yatırılacağı banka hesapları tarafınıza ayrıca bildirilecektir.

Test imkanından faydalanmak isteyen üyelerimizin, linkte yer alan test başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalarını rica ederiz.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Not : Başvuru Yapmış Olan Üyelerimizin Formu Yeniden Doldurmalarına Gerek Yoktur.

9.07.2020 “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması” Yönetmeliği' nde Yapılacak Düzenlemeler hk. Görüş Talebi
“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması” Yönetmeliği' nde Yapılacak Düzenlemeler hk. Görüş Talebi [Ayrıntılar]
9.07.2020 "TGK- Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği" hk. Görüş Talebi
"TGK- Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği" hk. Görüş Talebi [Ayrıntılar]
9.07.2020 "Pil Distribütörlüğü" İş Birliği Yapmak İsteyen Firmalar Hk.
"Pil Distribütörlüğü" İş Birliği Yapmak İsteyen Firmalar Hk. [Ayrıntılar]
9.07.2020 Çin Yuan Fonlaması Kullandırımları Hk.
Çin Yuan Fonlaması Kullandırımları Hk. [Ayrıntılar]
9.07.2020 2020/13 Sayılı Genelge Hk.
2020/13 Sayılı Genelge Hk. [Ayrıntılar]
8.07.2020 Ara Malı İthalatına Getirilen İlave Gümrük Vergisi (İGV) Hk.
Ara Malı İthalatına Getirilen İlave Gümrük Vergisi (İGV) Hk. [Ayrıntılar]
7.07.2020 GEKAP-Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğinde Yaşanılan Sorunlar Hk. Görüş Talebi
GEKAP-Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğinde Yaşanılan Sorunlar Hk. Görüş Talebi [Ayrıntılar]
6.07.2020 KOBİ' ler İçin Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Semineri Hk. (Online)
KOBİ' ler İçin Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Semineri Hk. (Online) [Ayrıntılar]
6.07.2020 “Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” Başlıklı Toplantılar (Online)
“Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” Başlıklı Toplantılar (Online) [Ayrıntılar]
6.07.2020 “Mevcut Durum Çalışması Taslak Final Raporu” Hk. Görüş Talebi
“Mevcut Durum Çalışması Taslak Final Raporu” Hk. Görüş Talebi [Ayrıntılar]
3.07.2020 MEDOS Islak İmza hk.
MEDOS Islak İmza hk. [Ayrıntılar]
1.07.2020 Suudi Arabistan Gümrük Vergileri hk.
Suudi Arabistan Gümrük Vergileri hk. [Ayrıntılar]
1.07.2020 Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişiklikleri
Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişiklikleri [Ayrıntılar]
1.07.2020 Bangladeş Hazır Giyim Endüstrisinde Yaşanan Kriz ve Yatırım İmkanları