9.04.2020 Şehir Giriş-Çıkış Kısıtlamaları İle Yaş Sınırlaması hk

Adana Valiliğinden alınan yazıda;

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı genelge kapsamında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ilimize ilişkin giriş/çıkış kısıtlamaları ve Ülkemiz genelinde sokağa çıkışlarda yaş sınırlamasına dair karşılaşılan sorunların çözümü amacıyla;

Aşağıda belirtilen konuların açıklandığı çerçevede yürütülmesi için tüm kolluk personeline tebliğ edilmesi ve konunun tüm sıralı amirlerce takip edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususu belirtilmiştir.

1. Geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, uluslararası koruma altında bulunan yabancılar ve düzensiz göçmenler için Göç idaresi tarafından verilecek yol izin belgeleri yeterli görülecek ayrıca seyahat izin belgesi talep edilmeyecektir.

2. 20 yaş altı olup sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşlarımızın; zorunlu halde dışarı çıkmalarında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların tabi olduğu usul ve esaslar uygulanacaktır.

3. 1. Madde kapsamı dışında kalan yabancıların seyahat izin belgesi taleplerinde Türk vatandaşları için geçerli olan usul ve esaslar uygulanacaktır.

4. Giriş çıkış kısıtlaması olan şehirlere komşu olan il ve ilçelerde bulunan süt üreticileri vb. yöresel ürünlerin satışını yapanlar 03/04/2020 tarih ve 6235 sayılı genelgenin 3/a maddesinde düzenlenen temel ihtiyaç malzemeleri ticareti kapsamında değerlendirilip, taşıma irsaliyesi, fatura vb belge olmasa bile seyahat izin belgesi aranmayacaktır. Ancak illere girişlerinde muhakkak ateşleri ölçülerek, maske kullanmaları temin edilecektir.

5. Tıbbi cihazların, asansör, beyaz eşya vb. tamir ve periyodik bakım hizmetini veren servislerin personeline görev/yetki belgesi ve bakım sözleşmesi ibraz etmek şartıyla seyahat izin belgesi aranmadan illere girişlerine izin verilecektir.

6. Hasta refakatinde bulunulması gibi zorunluluk durumlarında (kişinin yakının idari izinli olma durumu, refakat edecek kimsesinin bulunmaması) en fazla iki yakınına seyahat izin belgesi düzenlenebilecektir.

7. Nakliyeci ve kamyoncuların ikametgahları dışındaki tır ve kamyon garajlarında bulunan araçlarını almak için özel araçla gitmek istemeleri halinde araçlarının tır parkında olduğunu belgelemeleri kaydıyla yanlarında bir kişiyle beraber seyahat etmelerine izin verilebilecektir.

8. İl dışı tarım faaliyetleri için izin almak isteyen kişinin çapa, gübreleme, budama, ekme/biçme/hasat, ilaçlama vb talebinin mevsimsel, bölgesel özellikler ve tarımsal döngü çerçevesinde olduğunun Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerince tespiti yapılırsa, ilgiliye kişi çiftçilik belgesi ibrazı ve faaliyetinin tarımsal üretimin bir parçası olması (tarımsal faaliyet yapılacak alanın büyüklüğü vb. kriterler göz önüne alınarak) şartı ile izin belgesi verilebilecektir.

9. At yetiştiriciliği ile ilgili taleplere Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerince uygun görülmesi şartı ile izin belgesi verilebilecektir.

10. Anne babanın çalıştığını gösteren belgeleri ibraz ettiği durumda (işyeri kimliği, sgk kaydı vb.) 14 yaş altı çocukların araçla bakıcıya, yakın akrabalara götürülüp getirilmesi, sokağa çıkma yasaklanması kapsamında değerlendirilmeyecektir.

11. Terhis olmuş askerler veya salıverilen tutuklu/hükümlüler her türlü seyahat yetki belgesine sahip ulaşım araçlarıyla seyahat edebileceklerdir. Ancak araçlar kapasitelerinin %50 si oranında yolcu taşıyabileceklerdir.

12. Mevsimlik tarım işçileri aileleriyle birlikte (çocukların yaşına ve sayısına bakılmaksızın) 03/04/2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemize uygun şekilde seyahat edebileceklerdir. Anılan Genelge kapsamında hareket etmeleri durumunda giriş çıkış kısıtlamaları kapsamında değerlendirilmeyecektir.

13. İspatlayıcı belgeleri ibraz etmek şartı ile kamu ihalelerine katılmak/sözleşme yapmak amacıyla seyahat eden kişilerden ayrıca seyahat izin belgesi talep edilmeyecektir.

14. Duruşmalara katılması gereken avukatlar, tarımsal zarar ziyan tespit faaliyetini yürüten uzmanlar, işyeri hekimleri gibi çalışanlar 03/04/2020 tarih ve 6235 sayılı Genelgemizin kamu görevi ve kamu hizmetinin sürekliğinin sağlanmasında görevli olanlar maddesi kapsamında değerlendirilecek ve görev belgesi, duruşma tebligatı gibi belgeleri ibraz etmek şartı ile seyahat izin belgesi olmadan giriş-çıkışlarına izin verilecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

8.07.2020 ADASO TSE Denetimini Başarıyla Geçti
Adana Sanayi Odası’nda 2007 yılından bu yana uygulanmakta olan TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi tetkikleri, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirildi. [Ayrıntılar]
7.07.2020 ADASO'DA "TRADE MAP – DIŞ TİCARET PAZAR ANALİZİ " EĞİTİMİ