28.04.2020 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) “Nefes Kredisi” yeniden başlatıldı

Haberin video linki : https://www.youtube.com/watch?v=Rsn9P9ByVnQ

Düzenlenen basın toplantısına Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, DenizBank Çukurova Bölge Müdürümüz Engin Eskiduman ve basın mensupları katıldı.

Basın Açıklamasını Adana’da, katılımcı odalar adına Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç yaptı.

Kıvanç; “Değerli Basın Mensupları, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sözlerime başlamadan önce, On bir ayın sultanı Ramazan ayını huzur, sağlık, bereket ve hoşgörü içerisinde geçirmenizi diler, tüm İslam alemine hayırlı olmasını temenni ederim. Ciddi bir ekonomik ivmenin yaşanacağını beklediğimiz 2020 yılında ilk başta Çin’de ve hızla tüm dünyada görülen COVİD-19 adı verilen pandemi ile bütün bildiklerimiz ve ezberlerimiz bozuldu. Ülkemiz ise bu süreçte tüm imkanlarını seferber ederek, kendi ayakları üzerinde durarak ekonomiden sağlığa her alanda dirençli olduğunu göstermiştir.

İnşallah sağlık alanında en az sayıda can kaybı ile bu salgını atlatacağız. Bu süreçte mevcut ekonomimizin bel kemiği olan şirketlerimizi yaşatarak COVID-19 sonrası döneme olabildiğimiz en güçlü şekilde girmemiz gerekiyor. Çünkü salgın sonrası küresel ekonomi yepyeni bir hal alacak. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak. İşte bu bilinçle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere 365 oda ve borsa olarak bizler de virüsle mücadele kapsamında ilk günden bu yana sonuç odaklı yoğun bir gayret gösteriyoruz. İşletmelerimizin bu dönemde en büyük sorunu olan finansmanda TOBB ve 365 Oda ve Borsa olarak, geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiğimiz KOBİ finansman projesi “Nefes Kredisi” tekrar başlattık.

Bu krediden yararlanmak isteyen Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz, üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi alarak, Nefes Kredisi’ne Denizbank şubelerinden başvurabilecekler. Ayrıca başvuru için gereken faaliyet belgesi, TOBB’a bağlı oda ve borsaların tamamından online olarak alınabilecek.

İhtiyacı olan firmalar için büyük önem taşıyan Nefes Kredisi 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021 yılında aylık eşit 12 taksitle yapılacak.  Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor. TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisinin kullandırılmasında Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce ‘finansmanda inovasyon’ ifadesini kullandığı projemiz, daha önce de TOBB üyesi KOBİ’ler için önemli bir finans kaynağı oluşturmuştu. İnşallah ülkemizin ve tüm dünyanın mevcut içinde bulunduğu bu durumda da KOBİ’lerimize bir can suyu olacaktır.

Nefes Kredisi’nin bir diğer önemli olan kısmı da kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Bu projeyle inşallah istihdamın, üretimin öncüsü küçük işletmelerimizi rahatlatacağız.”

DenizBank Çukurova Bölge Müdürümüz Engin Eskiduman konuşmasın şunları söyledi;

“Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz”

8.07.2020 ADASO TSE Denetimini Başarıyla Geçti
Adana Sanayi Odası’nda 2007 yılından bu yana uygulanmakta olan TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi tetkikleri, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirildi. [Ayrıntılar]
7.07.2020 ADASO'DA "TRADE MAP – DIŞ TİCARET PAZAR ANALİZİ " EĞİTİMİ