ADASO, COSME AVRUPA İŞLETMELER AĞI EĞİTİMİ'NE KATILDI
Haber

COSME Türkiye Projesi kapsamında Antalya’da gerçekleştirilen "Yeni Dönem Avrupa İşletmeler Ağı Gereklilikleri" Eğitimleri'ne Adana Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Seracettin Yüzgülen ve Dış Ticaret Uzmanı Halis Can Şire katıldı.

Yeni Dönem Avrupa İşletmeler Ağı Gereklilikleri Eğitimleri, 13-14 Eylül tarihlerinde de devam ederek İnteraktif Grup Çalışmaları ile başarıyla tamamlandı. Farklı konsorsiyumlardan katılımcıların bir araya gelip fikir alışverişi yaparak çalışmaları sağlanan eğitim boyunca, gruplar, örnek vaka çalışmaları gerçekleştirdiler.

KOSGEB AB Koordinasyon Müdürü ve COSME Türkiye Projesi Koordinatörü Pınar Işın, eğitimde yaptığı konuşmada, yeni döneme dair iş birliği stratejilerini paylaştı ve katılımcılara teşekkür etti. Eğitim, inovasyon ve girişimcilik konusunda hem akademisyen hem de danışman olarak hizmet veren Doç. Dr. Serdal Temel'in sunumuyla sonlanırken, katılımcıların soruları detaylı bir şekilde cevaplandırıldı. Kapanış konuşmasını yapan KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Serkan Ercan, tüm katılımcılara gösterdikleri ilgi ve çalışma için teşekkür ederek ilerleyen dönemlerdeki eğitimlerin devamlılığı için temennilerde bulundu.

 

ADASO, EĞİTİME PROJE ORTAĞI OLARAK KATILDI

Avrupa Birliği Tek Pazar Programı çerçevesinde faaliyetlerine devam edecek olan 'Avrupa İşletmeler Ağı'na yeni dönemde proje ortağı olarak katılan Adana Sanayi Odası, üyelerinin uluslararasılaşma, inovasyon, dayanıklılık ve sürdürülebilirlik konularındaki bilgi birikimlerini artırmayı ve firmaları AB ile daha entegre hâle getirmek için gerekli tüm faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Adana Sanayi Odası, üyelerine verilen eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile ihracat konusundaki desteklerini AB Tek Pazar Programı ile entegre şekilde sürdürülecek olup, önümüzdeki dönemde AB'de faaliyet gösteren çok sayıdaki uluslararası kurumlarla iş birliklerinin yapılmasını planlıyor.

//