ADASO’DA EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Haber

ADASO’DA EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Adana Sanayi Odası’nda (ADASO), Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul'un katılımıyla, “Ekonomik Değerlendirme” toplantısı düzenlendi.

Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclisi, Yönetim Kurulu ve iş insanları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, yaptığı sunumda, "GSMH ve Gayrisafi Sabit Sermaye (GSS) Oluşumu, Dış Ticaret ve Dağılımı, Bütçe ve Borçlanma, Vergiler ve Reel Faiz, İşgücü-İşsizlik, Ücretler ve Verimlilik, Krediler ve Bankacılık Sektörü, Tasarruf Eğilimleri ve Yatırım Ortamına Etkisi, Girişimcilik ve İş Kültürü" konularında, katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Yatırım, üretim, ihracat eksenli mevcut ekonomi politikası çerçevesinde sektörel ve tematik fırsatlar, dünyada ve Türkiye'de ekonomik alanda yaşanan değişim ve dönüşümlerin yanı sıra, dış ticaret ve girişimciliğin geliştirilmesi konularında da bilgiler veren Yurdakul, gerek dış ticaret, gerekse üretim potansiyelinin artırılması için kamunun kolaylaştırıcı rollerini iyi oynaması gerektiğini belirtti.

Konferans, katılımcılardan gelen soru ve yorumların ardından Dr. Hakan Yurdakul'un cevapları ile sona erdi.

//