Çukurova Sanayi İşbirliği Vakfı’ndan İlk 3 Bine Rekor Burs
Haber

Çukurova Sanayi İşbirliği Vakfı’ndan İlk 3 Bine Rekor Burs

 

Göreve geldiği günden itibaren öğrenci memnuniyeti yüksek, başarılı öğrencilerin tercih ettiği eğitim modeli oluşturmak ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Çukurova Üniversitesi markasını taşımayı hedefleyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in başlattığı yoğun girişimler ve Adanalı iş insanlarının desteğiyle kurulan Çukurova Sanayi İşbirliği Vakfı, Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda sayısal puan türünde ilk 3 bine girip mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs verecek. Vakfın tek gelir kaynağının bağışlar olacağı için tüm hayırseverleri desteğe davet eden Prof. Dr. Tuncel, “Vakfımızın kurulma aşamasında emeği geçen çalışma arkadaşlarım ile vakfımıza destek veren ve verecek olan tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Adana’da üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çok önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurulan Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı Yönetim Kurul Başkanı Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Başkan Vekilliğini ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum yaparken vakfın yönetimi Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Başkan Vekili Ömer Kaya ve İşadamı Bülent Bilici’den oluşuyor.

 

Çukurova Üniversitesi ve iş insanlarının işbirliği ile kurulan "Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı"nın öğrencilere sağlayacağı burs imkânıyla ilgili toplantı düzenlendi.
Rektör ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptığı konuşmada, YKS'de sayısal puan türünde ilk 3 bine giren, mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs vereceklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Burslar 9 Ay Boyunca ve Geri Ödemesiz Verilecek”

Bursların dokuz ay boyunca ve geri ödemesiz şekilde verileceğini anlatan Prof. Dr. Tuncel şöyle devam etti;

“Üniversite-Sanayi işbirliği adımı olan, Yükseköğretime Giriş Sınavında başarılı olarak sayısal alanda ilk 3000’e giren ve Çukurova Üniversitesini tercih edecek olan öğrencilere vereceğimiz burs desteğinin müjdesini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Vakfımızın yapmış olduğu titiz çalışmalar sonucunda, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında Mühendislik ve Tıp alanlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Çukurova Üniversitesini tercih öğrencilerimizden sayısal puan türünde; İlk 100’e girenlere ayda 10.000 TL, 101 ile 500 arasına girenlere ayda 8.000 TL, 501 ile 1.000 arasına girenlere ayda 7.000 TL, 1001 ile 2.000 arasına girenlere ayda 6.000 TL ve 2001 ile 3.000 arasına girenlere ayda 5.000 TL burs desteği sağlanmasına karar verilmiştir. Burs verilen öğrenciler, belirlenen bir ortalama notun altına düşmemeleri, yıl kaybetmemeleri ve disiplin cezası almamaları kaydıyla, eğitimleri boyunca her yıl Ekim ayından başlamak üzere dokuz ay boyunca geri ödemesiz bursla destekleneceklerdir. “

Vakfın tek gelir kaynağının bağışlar olacağını da hatırlatan Prof. Dr. Tuncel,  tüm hayırseverleri, başarılı olup da maddi imkânları sınırlı olan öğrencilerimize önemli katkılar sunacak Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’nı desteklemeye davet etti.

 

“Vakfımız Adanamız, Üniversitemiz ve Memleketimize Hayırlı Olsun”

Vakfın Başkan Yardımcısı İsrafil Uçurum da, ilerleyen süreçte burs imkânlarının genişlemesi için çalışacaklarını ifade etti. Uçurum, “Ben vakfımızın hem Adana’mıza hem Üniversitemize hem Memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, burayı tercih edecek olan çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ise, Sanayi odası olarak eğitimin her alanında destek verme gayret içinde olduklarını ifade etti.

 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında önemli bir adım atıldığını belirterek, “Bu memlekette soluk alıyoruz, bu memlekete borcumuzu ödemek zorundayız. En önemli kutsal olan görev, karşılık beklemeden fahri olarak yapılandır” ifadelerini kullandı.

 

Adana OSB Başkan Vekili Ömer Kaya da, Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı fikri ve kurulmasına öncülük eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür etti. Kaya, tüm hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi. Adana’nın tanınmış iş insanlarından Bülent Bilici de konuşmasında, eğitime çok önem verdiklerini belirterek, “Vakfımız şimdiden ilimize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

//