İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU, TEMSA'DA TOPLANDI
Haber

Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 4. Olağan Toplantısı, Vali Dr. Süleyman Elban başkanlığında Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş.'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İl İstihdam Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, il istihdam ve mesleki eğitim politikaları kapsamında yapılan çalışmalar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Yürütme Kurulu ve Denetim Kurulu ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün çalışmalarının yanı sıra çocuk işçiliği ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, tarımsal alandaki gelişmeler de ele alındı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ve Prof. Dr. Azmi Yalçın tarafından sunumların gerçekleştirildiği toplantı öncesinde kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Elban, insanların iyi bir meslek sahibi olmasının ve sahip olduğu meslekte iyi bir istihdam ağının sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, şöyle konuştu: "Adana, mevcut özellikleri bakımından güçlü bir yatırım potansiyeline sahip. Kentimizin istihdam potansiyelini ve yetişmiş insan gücünü geliştirmek için daima ilgili kurumlarla iş birliği hâlindeyiz. 2022 yılı boyunca il genelinde bu amaca yönelik gerçekleştirilen çalışmaların Adana'mıza hayırlı olmasını temenni ederim."

Adana İl genelinde gerçekleştirilen tarımsal alandaki gelişmeler ile istihdam ve mesleki eğitim uygulamalarıyla ilgili önerilerin de değerlendirildiği toplantı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

//