İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ “SEKTÖREL BULUŞMA” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ “SEKTÖREL BULUŞMA” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Özel Sektör Temsilcileri Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Sektörel Buluşma” etkinliğinde buluştu.

Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) hamiliğini yürütmekte olduğunu Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Sektörel Buluşma” etkinliği gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce meslek liselerini yenilemek amacıyla yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında gerçekleştirilen “Sektörel Buluşma” etkinliğine Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Yüksel, ADASO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Masat, Genel Sekreteri Bora Kocaman, Mesleki Üst Kurul Üyeleri Veli Ulusoy, Metin Karabacak, Ergin Turan, Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cebrail Şahin, ADASO Meclis Üyeleri, özel sektör temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasında Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cebrail Şahin, SEUP projesi kapsamında okullun birçok atölyesinin ekipmanlarının yenilendiğini atölyeler ve ekipmanlar yenilenirken diğer yandan da geçici koruma altındaki Suriyeli ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilerin servis, öğlen yemeği, kıyafet, gibi ihtiyaçları karşılandığını söyledi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Yüksel ise konuşmasında Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında gerçekleştirilen “Sektörel Buluşma” etkinliğine katılımları için özel sektör temsilcilerine teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde gerçekleştirilen imzalanan protokol kapsamında altı branşta eğitim veren Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) üstlendiğini söyleyen Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman, “Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi branşlarında eğitim veren Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü taleplerinin karşılanması için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Etkinlik sonunda yenilenen atölyeler yerinde ziyaret edildi.