KONGO İLE TİCARİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
Haber

KONGO İLE TİCARİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Türkiye ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, Kongo Demokratik Cumhuriyeti İşletmeler Federasyonu (FEC) Heyeti’nin katılımıyla Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, DEİK Türkiye-Kongo Demokratik Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı Yusuf Cenk Dağsuyu, FEC Sanayi Bölümü Başkan Yardımcısı Leny Ilondo, Maden Başkan Yardımcısı Guy-Robert Lukama, Tarım ve Hayvancılık Başkan Yardımcısı Jean-Claude Hoolans, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ambroise Tshıyoyo, Taşeron Projeler Sorumlusu Platini Kıpelo, Dış İlişkiler Sorumlusu Bahatı Joska ve ADASO üyesi firma temsilcileri katıldı.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç, Türkiye ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ticaret hacminin 100 milyon dolar seviyelerinde olduğunu belirterek, “Türkiye olarak bu ülkeye ihracatımız 2022 yılı Ocak-Kasım verilerine göre 86 milyon dolar, ithalatımız ise 10 milyon dolar düzeyinde. Adana özelinde de ihracatımız 463 bin dolar.  İthalat ise yapmamışız. Bu nedenle gerek ülke ve gerekse bölge olarak birbirimizi daha iyi tanıyıp, iş birliği imkânları ve fırsatlarını iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti İşletmeler Federasyonu (FEC) Sanayi Bölümü Başkan Yardımcısı Leny Ilondo da Türkiye’nin büyük bir ülke ve sanayi alt yapısı gelişmiş olduğunu ifade ederek, “Türkiye ile iş birliğini artırmaya hazırız. Afrika pazarına açılmak isteyen Türk iş insanlarını ülkemize davet ediyorum.” dedi.

Toplantı sonrasında Adana’daki firmaların temsilcileri ve Demokratik Cumhuriyeti İşletmeler Federasyonu Heyeti arasında, ikili iş görüşmesi (B2B) yapıldı.

//