KONYA TİCARET ODASI KARATAY ÜNİVERSİTESİ 2022 TERCİH DÖNEMİ BİLGİLENDİRME
Duyurular

Sayın Üyemiz,

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2009 yılından beri Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan kaynağı yetiştirmekte ve üniversite-sanayi iş birliği ile Türk eğitim sistemine âdeta yeni bir soluk getirmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi bugün 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüde yaklaşık 8 bin 500 öğrenciye 44 lisans ve ön lisans programında öğrenim hizmeti sunmaktadır. İş dünyasının ihtiyaçlarına karşılık verebilecek kalibrede 6 mühendislik bölümünün yanı sıra; İslam İktisadı ve Finans, Enerji Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik gibi birbirinden kıymetli bölümler ile de ülkemizin kalkınmasında önemli roller üstlenecek gençler yetiştirmektedir.

YÖK tarafından yayımlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Değerlendirme Raporuna göre KTO Karatay Üniversitesi, AR-GE faaliyetlerine en çok yatırım yapan 5. Üniversite olup ayrıca Türkiye’nin en çok burs veren 7. Üniversitesidir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi istihdam verilerine göre mezun istihdam sıralamasında Türkiye’deki 153 üniversite arasında 15. Üniversite olarak yer almaktadır.

%30’a varan Tercih Bursu, Konya dışından gelenlere %50 Konaklama Bursu, aylık 3.000 TL’ye varan Üniversiteye Giriş Yüksek Başarı Bursu KTO Karatay’da üniversite adaylarını bekliyor.

Konya Ticaret Odası’nın insana yaptığı en değerli yatırım olan KTO Karatay Üniversitesi, Hukuk Fakültesinden Tıp Fakültesine, Pilotaj Bölümünden Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne dek üniversite adaylarına geniş bir bölüm yelpazesi sunmaktadır.

Detaylı bilgi için https://aday.karatay.edu.tr/

Saygılarımızla.

 

 

//