SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haber

Bakan Kirişci, Adana Milletvekili Abdullah Doğru ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla DSİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının her zaman önemli olduğunu belirterek, dünyada artık sadece ülkelerin değil, şehirlerin ve ilçelerin de birbirleriyle rekabet ettiğini söyledi.

Bakan Kirişci, konuşmasında, Türkiye'de TEKNOFEST Kuşağı'nın ortaya çıktığını belirterek, "İnovatif düşünen, kendi gençliğinin verdiği dinamizmle bu ülke ve dünya için bir şeyler yapmaya çalışan bir nesil ortaya çıktı. Bir anda fark ettik ki demek ki elimizdeki bu tür manivelaları iyi kullanır, değerlendirirsek ülkenin önü açık. Çünkü bu ülkede üretmek isteyen insanlar var. Türkiye'yi artık bir dünya markası yapma yolunda da belirli bir süreci bizlere yaşatmış bir Cumhurbaşkanımız var." dedi.

"TEK DERDİMİZ BU MEMLEKETE DAHA FAZLA HİZMET"

Sivil inisiyatifin ve meslek odalarının önemine değinen Bakan Kirişci, geçmişin "iddialı şehri" Adana'nın bugün biraz geriye düştüğünü görmenin kendilerini biraz incittiğini ifade ederek, "Bazen rakamları iyi bilmediğimizden dolayı kendimize haksızlık ettiğimiz hususlar da oluyor. Ne olursa olsun daha iyi her zaman için iyinin önündedir. Daha iyisini yapmak da bizim gayretlerimize ve çabalarımıza bağlıdır. İçinizden çıkmış, bu görevi millet adına bir emanet olarak üzerinde taşıyan bir kardeşinizim. Bizim asla gururumuz, kibrimiz, kasıntımız olmaz. Bizim tek bir derdimiz ve gayretimiz olur, o da bu memlekete, bu sürede biz ne kadar daha fazla hizmet edebiliriz. Tabii ki bu hizmetimizde Adana'mıza plakası da 01 olduğu için pozitif ayrımcılık yapmamız, Adana'mızı daha fazla desteklememiz elbette bizden beklenir. Bizim de gayretimiz o yönde olmalıdır. Bu gayreti ortaya koyarken sizlerin teşviki, desteği, bizlerde oluşturacağı motivasyon gerçekten kıymetli ve önemlidir." diye konuştu.

//