ADASO’DA SEÇİM SÜRECİ TAMAMLANDI
Haber

ADASO’DA SEÇİM SÜRECİ TAMAMLANDI

ADASO’DA ZEKİ KIVANÇ YÖNETİM KURULU, İSRAFİL UÇURUM MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) seçim süreci tamamlandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Zeki Kıvanç, Meclis Başkanlığı’na da İsrafil Uçurum yeniden seçildi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Asil ve Yedek üyeleri, Birlik Genel Kurul Asil ve Yedek delegeleri ve Disiplin Kurulu Asıl ve Yedek üyeleri, Oda Meclisi Başkanlık Divanı ve Hesapları İnceleme Komisyonu üyeleri seçimi, Meslek Komitesi Başkanı ve yardımcılarının belirlendiği seçimlerde, tek liste ile gidilen seçim sonucu, Zeki Kıvanç oyların tamamını alarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Kıvanç’ın başkanlığındaki yönetim kurulunda, Erdoğan Şire, Bülent Başer, İsa Tuzcu, Remzi Kar, Süleyman Gerdan, Orhan Murat Avcı, Abdullah Özdiler, Rafet Milli, Hulusi Akkoç, İmam Gazali Hıradağı görev aldı.

Disiplin Kurulu’na Aydın Önen, Veli Ulusoy, Mustafa Akalın, Özcan Çekmez, Metin Karabacak, Osman Kaya seçilirken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeleri ise Mehmet Yalçın, Levent Duyuler, Feyzullah Öge oldu.

Kıvanç, “Almış olduğumuz bu bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağız”

ADASO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilen Zeki Kıvanç yaptığı konuşmada, oda seçimlerinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesinden Adana Sanayi Odası camiasına yakışır bir durum olduğunu belirterek, “Seçimlerimizi Türkiye’ye örnek olacak şekilde gerçekleşmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Camiamıza da yakışan buydu. Beni bu göreve layık gören tüm sanayicilerimize minnettarım. Allah hepsinden razı olsun. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, seçimlerimizin Ülkemize, Adana’mıza, Adana sanayimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. İnşallah almış olduğumuz bu bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağız. Daha nitelikli ve daha kuvvetli bir sanayi ve Oda bırakmak en büyük hedefimizdir. Bunu da hep birlikte başaracağız.” dedi.

Adana ekonomisi için daha çok üretmek, yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve ihracat yapmak zorunda olduklarını belirten Kıvanç, “Adana sanayisini hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bugün Adana’nın yıldızı parlıyor. Yakın gelecekte birçok yeni yatırım devreye alınacak. Adana, Marmara üretim havzasından sonra Türkiye’nin ikinci büyük üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor.  Adana üretimle düşünen kentlerimizin başında olacak. Beş yıl sonra Adana’mıza gelenler Adana’yı tanıyamayacaklar. Bunu inanarak söylüyorum. Adana’mız, Akdeniz’in en büyük konteyner limanlarından biri olan Mersin’e yakınlığı, yeni yapılan bölgesel hava alanı ve tamamlanacak olan demiryolu hatları ile lojistik olarak bölgenin merkezi durumundadır. Bölgemiz demir-çelik, kimya, plastik, metal-makina, tekstil, gıda ve tarım üretimi konularında önemli bir üretim merkezidir. Zengin sosyokültürel yapısı, uygun iklimi, çok iyi üniversiteleri, turistik altyapısı ile dışarıdan gelecek yatırımcı ve çalışanlar için bir çekim merkezidir.” diye konuştu.

İSRAFİL UÇURUM MECLİS BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

Adana Sanayi Odası Meclisi ilk toplantısı, en Kıdemli Üye Fırat Karalı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda yapılan seçim sonucu Meclis Başkanlığı’na İsrafil Uçurum, Başkan Yardımcılıklarına Faruk Aytek ve Fırat Karalı, Katip Üyeliğe ise Gülsevi Esen oyların tamamını alarak seçildi.

Adana Sanayi Odası Meclisi’nde yeni dönemde görev alan üyeler şu isimlerden oluştu:

Abdullah Özdiler, Ahmet Güldiker, Ahmet Özkök, Ayhan Aydoğan, Bülent Başer, Cengiz Mangtay, Ege Baş, Erdoğan Şire, Ergin Turan, Erman Onatça, Faruk Aytek, Fatih Tunçbilek, Feyzullah Öge, Fırat Karalı, Gökhan Yoldaş, Gülsevi Esen, Hacı Murat Özdemir, Hakkı Mert Dağsuyu, Halil Ulusoy, Hasan Abdullah Özkan, Hasan Bıldırcın, Haydar Seven, Hulusi Akkoç, İmam Gazali Hıradağı, İsa Tuzcu, İsmail Tasa, İsmail Yağmur, İsrafil Uçurum, Kayhan Dağdanaşar, Levent Duyuler, Mehmet Durak, Mehmet Tosmur, Mehmet Yalçın, Orhan Murat Avcı, Ömer Ertuğrul, Ömer Kaya, Rafet Milli, Recep Çalışkan, Remzi Kar, Selim Özkan, Semih Birbiri, Süleyman Gerdan, Ümit Özer, Vedat Uluışık, Yavuz Tezcan, Yusuf Fidan, Zeki Kıvanç

ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle seçimlerimizin Adana’ya, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Beni yeniden bu onurlu göreve Adana Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’na seçtiğiniz için meclis divanım ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Bizler de meclis divanı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için Allah’ın izniyle gayret edeceğiz.

Adana Sanayi Odası olarak, geçtiğimiz dönem oldukça yoğun biçimde düzenlenen faaliyetler ve etkinliklerle dolu dolu geçirdik. Oy birliği ile bütün kararlarımızın altına imza attık. Yönetim Kurulumuz, ilimiz ve sanayimizin başarısı için fedakarca çalıştı; yatırımların, üretimin, ihracatın, istihdamın artması için çok çaba harcadı. Adana Sanayi Odası Meclisi olarak da, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek ve tüm kararlarımızı istişare yaptıktan sonra oybirliğiyle alarak uyumlu, katılımcı ve üretken bir çalışma yılını yaşadık. Dolayısıyla Adana Sanayi Odası’nın hizmet her dönem olduğu gibi bu yükselmiş oldu. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Türkiye’nin birçok alanda parmakla gösterilen örnek odalarından biri haline geldik. Adana Sanayi Odası olarak ekonomimizin dönüşümü, kentimizin ve ülkemizin nitelikli büyümesi ve kalkınması için azimle çalışmaya, firmalarımızın rekabetçiliklerini artırmaya, iş ve yatırım ortamını iyileştirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bize düşen bu önemli görevin sorumluluklarının farkındayız. Önümüzdeki 4 yıl boyunca Adana için çok çalışmalıyız. Yatırımlarımıza devam etmeliyiz ve üretimimizi, istihdamı ve ihracatımızı artırmalıyız. Bilindiği gibi Adana sanayi kentidir. Çok önemli sanayi kültürü var. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde iyi değerlendirmeliyiz. Bizleri bu meclise seçen bütün sanayicilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder, hepinize başarılar dilerim.”

//