TÜRKİYE - AZERBAYCAN - GÜRCİSTAN GÜMRÜK KONULARINDA GÖRÜŞ TALEBİ
Duyurular

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen;  Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Gürcistan Arasında oluşturulan, gümrük konularında işbirliğini öngören Üçlü Komite'nin 3. toplantısının 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Tiflis'te gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmiştir.

Toplantının esas gündem maddesinin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti Arasında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Kapsamındaki Gümrük Transit İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Yönelik Ön Veri Değişimine İlişkin Anlaşma"nın yürürlüğe girmesi ve verimli şekilde kullanılması başlıklarının olduğu açıklanmıştır.

Söz konusu toplantıda ele alınmasında fayda görülen hususlar ile bu hususlara dair bilgi notları ve gündem önerilerinin iletilmesi talep edilmiştir.

Bu kapsamda toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlarla ilgili bilgi notları ve gündem önerileriniz var ise 26 Nisan 2024 tarihine kadar Odamıza (yazi@adaso.org.tr) göndermenizi rica ederiz.

Saygılarımızla.

 

//